Co si obléct na Štědrou večeři: trendy pro rok 2022
Vánoční inspirace
Publikováno: 10.11.2023

Co si obléct na Štědrou večeři: trendy pro rok 2022

Nejkrásnější období roku si žádá i parádní look, který musí být ale do detailů promyšlený

Ani nevíme jak, a nejkrásnější období roku je už za dveřmi. Čas strávený sledováním pohádek, fantastické aroma těch nejlepších jídel a rodinná atmosféra doplněná blikajícím stromečkem.


I ty ses právě díky těmto slovům přenesla ke štědrovečernímu stolu? Již brzy tak učiníme opravdu, ale na to je třeba se adekvátně obléct. Každý rok se trápíme stejnou otázkou. "Jsou tohle šaty, které si obléknu na Štědrý den?"

Pokud si stále nejsi jistá, jaké šaty letos hledat, po jakých střizích sáhnout, aby byly šaty dostatečně pohodlné, jsme tady my! Vždy připraveno pomoci a vyřešit každý tvůj problém!

Jaké máš možnosti?

Hned na začátku si musíme stanovit, zda jsi HOSTOTELKA nebo HOST.

Jako host samozřejmě počítáme všechny ostatní rodinné členy a přátele. Hostitelkou bývá většinou máma, pokud jste ale jako rodina pozváni k někomu jinému (například rodičům nebo tchánům), jsi považována za hosta.

TIPY PRO HOSTITELKU

Pohodlí na prvním místě

Sáhnout můžeš nejen po krásných velurových šatech, které se k vánočnímu období nesmírně hodí. Navíc, pokud investuješ po kvalitním kousku, šaty vám vydrží několik sezón. A nebojte se, je to víc než jen kousek na jedno použití. Velurové šaty si v zimě naozamilujete.

Pokud ale nechceš sáhnout po šatech, doporučujeme overal nebo elegantní kalhoty. Kalhoty s vysokým pasem můžeš doplnit hladkým saténovým topem, rolákem nebo klasickou košilí. Budeš vypadat famózně!

Žádné výrazné odstíny

Doporučujeme sáhnout po basic odstínech – krémová, černá nebo šedé či hnědé odstíny. Určitě zvaž i výběr vánočních barev – bordó nebo smaragdově zelená.

Odkazy: fotka1 /fotka2 / fotka3 / fotka4

Pozor na bílou

Mysli také na to, že jako hostitelka máš na starost jídlo. Pravděpodobně tak budeš muset odnést veškeré nádobí od štědrovečerního stolu a určitě nechceš aby majonézový salát skončil na tvých bílých šatech. Nezapomeň ani na červené víno, které se vždy jako schválně vylije, když máš na sobě něco bílého.

Odkazy: fotka1 /fotka2 / fotka3 / fotka4

Doplň look vhodnými botami

Pokud stále uvažuješ nad těmi vysokými lodičkami, které nosíš jen na opravdu speciální, rovnou na ně zapomeň. Jelikož máš tu čest být hostitelkou večeře, měla bys zvolit opravdu pohodlnou obuv. Buď mokasíny, nějaké pěkné bačkůrky nebo lodičky na nižším podpatku.

Nezapomínej ani na to, že tvůj vánoční outfit by měl být jako jeden celek – když zvolíš výrazné šaty, nepokaz celý outfit chlupatými bačkůrkami.

Odkazy: fotka1 /fotka2 / fotka3 / fotka4 / fotka5

TIPY PRO HOSTKU

Zkombinuj několik barev

První volbou, a právě o Vánocích mnohdy i tou nejlepší jsou vánoční odstíny. Zelená, červená, bílá či zlatá nebo stříbrná. Ať sáhneš po šatech, kostýmu, kalhotách nebo overalu, budeš vypadat fantasticky. Neumíš si dát rady? Klikni SEM a my ti ukážeme, co jsme si pro tebe na Vánoce připravili.

Do popředí se znovu dostaly třpytky a flitry, které jednoznačně kralují i Vánocům. Pokud se tedy chceš ukázat v něčem, co každému vyrazí dech, všemi deseti ti doporučujeme třpytivé šaty, sukni nebo top.

V případě jiných barev, se neboj zkombinovat to, co by sis za běžných okolností neoblékla. Žlutá s růžovou, zelená s fialovou nebo modrá s oranžovou. Dej však pozor, abys to nepřekombinovala. Pokud chceš například ukázat svůj nový vánoční svetr, zkombinuj ho s krémovou saténovou midi sukní.

Odkazy: fotka1 /fotka2 / fotka3 / fotka4 / fotka5

all in black 

Přesný opak vánočních odstínů je jednoduše okouzlit v černé klasice. All-in-black outfity mají opravdu něco do sebe. Spojují dramatičnost, decentnost, úctu a jednoduchost zároveň. Pokud ses stále nerozhodla, jestli i letos bude tvůj outfit zahalen do černé, dáváme ti zelenou! V černém oblečení vynikne nejen blondýnka, ale také brunetka, černo-vláska či zrzka nebo milovnice barevných vlasů.

Doporučujeme sáhnout buď po týlu, saténu nebo po klasických pouzdrových kalhotách, které nikdy nic nezkazí. Jak jsme již zmiňovali, třpytky jsou back in business, a tak můžeš sáhnout i po výrazných černých kouscích. Celý třpytivý outfit můžeš zjemnit černým oversized sakem, ve kterém budeš vypadat famózně! A navíc se budeš číst maximálně pohodlně. Pro více inspirace, nahlédni do naší kategorie Oblečení na Štědrý den nebo klikni SEM.

Odkazy: fotka1 /fotka2 / fotka3 / fotka4 

Minimalismus se špetkou stylu 

Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti se skrývá krása. My s tím na 100% souhlasíme, ale někdy je třeba ukázat, co se v nás, ženách, skrývá. Ale jak na to?

Ke štědrovečernímu stolu můžeš klidně zvolit jemné saténové šaty (s rukávy nebo bez), které jen doplníš výraznými botami nebo sakem. Barvu necháváme úplně na tobě, sami dobře víš, v jakém oblečení se cítíš nejlépe. Pokud ti ale satén přijde až příliš jednoduchý, na večeři zvol dramatičtěji vypadající tyl. Obrovská týlní sukně nebo tylové šaty, které zvýrazní atvůj dekolt, ale ne příliš. Nezapomínej na to, že jde o rodinnou událost, při které je decentnost na správném místě.

Odkazy: fotka1 /fotka2 / fotka3 / fotka4 / fotka5

Pokud se ti naše tipy líbily, nezapomeň navštívit náš e-shop www.glash.cz, kde najdeš nejnovější módní trendy nejen v oblasti oblečení ale i doplňků. V kategorii BLOG najdeš zase rady, jak kombinovat jednotlivé kousky, což dnes vařit, či jaké trendy tě čekají během tohoto roku. Najdeš nás i na Facebooku @glash.cz, na Instagrame @glash.cz a na Pintereste @glashsk a na Tiktoku ako @glash.sk, , kde nás můžeš označit také prostřednictvím hashtagú #glash a #glashgirls.

Sdílej článek s kámošema:

Sleduj nás: