Jak nosit kovbojské kozačky: proč bys je měla mít ve svém šatníku?
Fashion GlashTipy
Publikováno: 16.10.2022

Jak nosit kovbojské kozačky: proč bys je měla mít ve svém šatníku?

Nemusíš milovat country hudbu, aby sis zamilovala několikaletou klasiku

Kovbojské holínky, kovbojky nebo cowboy boots jsou tuto sezónu neskutečným módním trendem. Otázkou však zůstává, jak tento poměrně výrazný kousek nosit? Výhodou je, že kovbojky se hodí téměř ke všemu. Nemusíš zůstat při kombinaci s denimovými šortkami nebo šatami. Klidně sáhni po něčem výraznějším! A jak na to? Pozorně čti dál!

Kousek historie

Kovbojské kozačky byly původně vytvořeny jako ochrana pro kovboje při jízdě na koních. Brzy se však staly víc než jen součástí pracovního outfitu. Od té doby jsme v kovbojkách viděli snad každou celebritu. Od princezny Diany, která kozačky kombinovala se sakem, až po královnu country hudby Dolly Parton, která je nosí téměř ke všemu.

A jelikož už dobře víme, že se bez váhání, jedná o jeden z největších podzimních/zimních trendů pro rok 2022, dnešní láska s kovbojskými botami pramení částečně z oživení módy Y2K. Návrháři jako Louis Vuitton, Alexander McQueen a Isabel Marant vsadili na tuto nestárnoucí klasiku a boty zařadili do svých podzimních a zimních kolekcí. A není se čemu divit! Ukažme si, na jaké různé způsoby můžeš boty nosit i ty.

JAK NA TO?

Pokud tě zajímá, jak nosit cowboy boots stylově i v roce 2022, odpověď je v podstatě, jakkoli chceš. Neboj se experimentovat, vystoupit ze své komforní zóny, neboť tyto boty ti zaručí totální úspěch! Časy, kdy se kovbojky nosily jen k džínovině, jsou pryč. Tyto původně pracovní kozačky jsou nyní módním favoritem a hodí se ke všemu, co skrýváš ve svém šatníku. A díky široké škále dostupných stylů jsou k dispozici kovbojské holínky pro téměř každou příležitost.

„Kovbojské kozačky už nejsou jen na koncerty a venkovskou rekreaci. Přidejte je do svého každodenního šatníku a získejte zábavný, trendový vzhled, ze kterého budete kroutit hlavou!“

1. KOVBOJSKÉ KOZAČKY SE ŠATY

Co by to byl boho styl bez stylových bot? Zejména bez kovbojských holínek? Volné maxi nebo midi šaty ve spojení s kovbojskými kozačkami okamžitě působí bohémským dojmem, zvláště pokud si vybereš kozačky se zdobením nebo s třásněmi.

I když to není jasná volba pro teplé počasí, kovbojské boty vypadají skvěle s téměř všemi letními šaty. Kovbojské boty dodávají každému outfitu nádech ležérnosti a mohou být také dokonalým doplňkem k elegantním šatům na večer.

Stylingový tip: Když se oblékáš na večer, zahoď nudnou černou a vyberte si cowboy boots v metalickém provedení. A co k nim? Zkombinuj je s krátkými sametovými nebo vzorovanými šaty.

Inspirace jak na to od @indiaamoon

Odkazy: fotka1 / fotka2 / fotka3 / fotka4

2. KOVBOJSKÉ KOZAČKY S RIFLEMI

Jasný způsob, jak nosit kovbojské holínky, je na džínách. Džíny klasicky jen „zakasáš“ do holínek a outfit jen doplníš sakem nebo stylovou bundou. Pokud preferuješ spíše zvoncové kalhoty, jednoduše kozačky schovej pod ně. Vůbec neztratí svůj „glam“, právě naopak!

Stylingový tip: Chcete-li, aby vaše nohy vypadaly déle, slaďte barvu džínů s barvou kozaček.

Inspirace jak na to od @lissyroddyy

Odkazy: fotka1 / fotka2 / fotka3 / fotka4

3. KOVBOJSKÉ KOZAČKY SE SUKNĚMI

Zatímco džínová sukně a košile jsou dokonalým doplňkem kovbojských holínek, nezapomínej ani na ostatní sukně ve svém šatníku. Mužský vzhled bot vytváří skvělý kontrast s ultra ženskými sukněmi, jako jsou ty s volánky nebo květinami.

Pokud je však kombinování delších sukní pro tebe zatím nepředstavitelné, zkus na začátek spojit sukni áčkového střihu s přiléhavější horní polovinou. Celý outfit pak zakonči kovbojskými botami po kolena.

Stylingový tip: Kovbojské kozačky se hodí k sukni všech délek, takže si s tím neboj hrát. Kombinuj mini sukně s kovbojskými kozačkami po kolena a maxi sukněmi s kotníkovými kovbojskými botami, abys dosáhla skvělého looku, který si zamiluješ.

4. KOVBOJSKÉ KOZAČKY SE SAKEM

Pokud se ptáš, jestli bys měla kovbojky kombinovat is elegantními kousky jako sako, naše odpověď je jednoznačně ANO! Inspirovat tě může nejen princezna Diana.

Jak tedy nosit sako s touto westernovou obuví? Příklady jak na to najdeš iv knize Emily Ratajkowski, která doporučuje nosit k saku legíny nebo džíny s rovnými kalhotami. Ty stačí jednoduše zastrčit do vysokých kovbojských holínek. Je to vzhled, který tě provede od nakupování potravin až po pozdní snídani s kámoškami.

Stylingový tip: Šaty, blejzr a kovbojské holínky mohou být do kanceláře určitě dost chytré – jen nechte vše jednobarevné, abyste získali lesk.

Inspirace jak na to od @zaboshta

Odkazy: fotka1 / fotka2 / fotka3 / fotka4

5. KOVBOJSKÉ KOZAČKY S BLOUZKOU

Kovbojské kozačky jsou skvělým kouskem k halenkám – ať už si vybereš objemný střih, delší verzi nebo něco zkráceného. Když přemýšlíš, co si obléct k černým džínám, jednoduchou, ale stylovou volbou je jednoduchá bílá halenka a černé kovbojské holínky – buď se zastrčenými džínami nebo ti budou holínky vykukovat zpod džín.

Samozřejmě, můžete si pohrát is tímto vzhledem. Spojte halenku s šortkami a roztomilými barevnými holínkami nebo přidejte halenku k formálnímu obleku a zastrčte si kalhoty do holínek, abyste se připravili na podzim.

Stylingový tip: Slaď barvu kozaček s blůzkou pro elegantnější, jednodušší look.

Inspirace jak na to od @rachaela_

Odkazy: fotka1 / fotka2 / fotka3 / fotka4

6. KOVBOJSKÉ KOZAČKY S OBLEKEM

Pokud chceš vytvořit formální look, stačí zvolit oblek nebo kostým. Volnější kalhoty s nažehlenými puky můžeš klidně zastrčit do kovbojských holínek, outfit doplň žebrovaným úzkým rolákem a mírně oversize sakem. Pokud se neumíš rozhodnout, do jaké barvy obleku chceš investovat, doporučujeme šedou. Právě oblek šedé barvy můžeš dokonale zkombinovat s černými kovbojkami. Tento outfit si opravdu zamiluješ!

Stylingový tip: Pokud si neumíš představit, že by sis do kozaček zastrčila široké kalhoty, nahraď je sukní! Sukňové kostýmy jsou neustále žhavým trendem a navíc pouzdrová sukně velmi pěkně zvýrazní každou postavu.

7. KOVBOJSKÉ KOZAČKY SE ŠORTKAMI

Kovbojské kozačky a džínovina jsou nezaměnitelné duo, které nikdy neomrzí pořádnou fashion maniačku! Riflové šortky s jemně roztřepeným zakončením jsou ideální doplněk, pokud nevíš, co si ke kovbojkám obléct. Klidně sáhni po svetru, košili nebo klasickém topu. Neboj se experimentovat a ke šortkám zvol elegantní sako. Tato kombinace je sexy a nadčasová zároveň.

Stylingový tip: Říká se, že ačkoli nic nevypadá lépe než ležérní tričko a džínové šortky, přidání košile s balonovými rukávy vytváří ještě elegantnější vzhled.

Inspirace jak na to od @miss_gunner

Odkazy: fotka1 / fotka2 / fotka3 / fotka4

Pokud se ti naše tipy líbily, nezapomeň navštívit náš e-shop www.glash.cz, kde najdeš nejnovější módní trendy nejen v oblasti oblečení ale i doplňků. V kategorii BLOG najdeš zase rady, jak kombinovat jednotlivé kousky, což dnes vařit, či jaké trendy tě čekají během tohoto roku. Najdeš nás i na Facebooku @glash.cz, na Instagrame @glash.cz a na Pintereste @glashsk a na Tiktoku ako @glash.sk, , kde nás můžeš označit také prostřednictvím hashtagú #glash a #glashgirls.

Vyber si kousky z naší nové kolekce

Sdílej článek s kámošema:

Sleduj nás: