Jak vybrat ty správné plavky? S námi žádná věda!
Fashion
Publikováno: 02.05.2022

Jak vybrat ty správné plavky? S námi žádná věda!

Barva, vzor, střih, jedno či dvoudílné...

Každoroční dilema v obchodě. Výběr plavek bývá často pro ženu velmi frustrujícím zážitkem. Vyzkoušet si nespočet střihů, barev a to stále dokola v nemalém počtu obchodů. Nejedna z nás se při tom zapotí. Ne nadarmo se proto říká, že nakupování je jako kardio. My vás letos chceme tohoto trápení zbavit, a hlavně vám chceme výběr těch správných plavek už navždy usnadnit.

Každá z nás má jinou postavu. To můžeme snadno vidět na ulici nebo ve zmíněném obchodě. Každé ženě se hodí něco jiného, ale klíčové je, že každé ženě se líbí něco jiného. To, jakou máte postavu, jste zjistili asi už dávno. Jestli máte větší stehna, malá prsa nebo se vám tuk ukládá na bříšku. Připravili jsme pro vás výběr nejčastějších typů postav, a to nejdůležitější, jaké plavky jsou k dané postavě ideální.

My jsme na náš web už doplnili nové kousky plavek, ve kterých letos zazáříš! Stay tuned, každou kolekcí jich přibude víc a víc.

HRUŠKA

To jsou širší boky a stehna, užší vrchní část těla. Kvůli lepší představě - podobnou postavu má Beyoncé, Kim Kardashian, Shakira či Bebe Rexha.

Po čem se tedy poohlížet? Klíčem úspěchu je vyvážení spodní a vrchní části těla.

Tipy a triky:

  1. Hledejte plavky s vyšším výřezem spodní části. Vaše nohy udělají takové plavky déle a opticky hubenější.
  2. Vyhýbejte se naopak spodním dílům, které působí mohutně a pokrývají celou plochu pozadí. Pokud jsou plavky hrubšího materiálu, budou právěže upozorňovat na vaše nedokonalosti, ba dokonce je ještě zvětšovat, a to přece nechcete.
  3. Poutavý vzor nebo hluboký výstřih bude určitě křičet po pozornosti více než vaše stehna, proto myslete při výběru plavek strategicky.

Odkaz na fotky: fotka1 / fotka2 / fotka3 / fotka4

MALÁ PRSA 

Proporčně jsou to ženy s velikostí košíku podprsenky A nebo B. Podobnou postavu má například Kate Hudson, Zoe Saldana nebo Ariana Grande.

Menší hrudník vyžaduje menší podporu, takže můžete hledat styly s minimálním pokrytím prsou. Naopak pokud chcete vytvořit iluzi bohatšího hrudníku, sáhněte po ozdobných detailech, mašlích či vzorech.

Tipy a triky:

  1. Trojúhelníkové plavky vytvářejí iluzi křivek, stejně jako vrch plavek s výrazným potiskem nebo ozdobným volánem.
  2. Push-up podprsenky slouží k extra zvednutí prsou. Jsou vycpané, a tak se nemusíte bát, že to bude působit komicky. Bude to působit velmi žensky a jistě se budete cítit i pohodlně.
  3. Menší prsa znamenají menší starosti a obecně platí, že se ženám s menším poprsím více hodí plavky různých střihů. Proto neváhejte, a vyzkoušejte více druhů.

Odkaz na fotky: fotka1 / fotka2 / fotka3 / fotka4

VĚTŠÍ PRSA

Automaticky to znamená, že bude potřeba větší podpory prsou. Svou postavu můžete přirovnat ke Cardi B, Katy Perry nebo Sofii Vergara.

Pokud máte větší prsa, víte, že podpora je velmi potřebná, přímo klíčová. Jednoznačně sáhněte po plavkách s kosticemi nebo takové, co mají tvarované košíčky pro ženy s většími prsy.

Tipy a triky:

  1. Pokud nechcete aby vaše prsa poutala zbytečně mnoho pozornosti, vyhněte se volánům a ozdobám.
  2. Čím je řemínek se zapínáním hrubší, tím je podpora pro prsa vyšší. Takže pokud jsou plavky dělané tak, že vám zakrývají i část vyššího bříška, plavky vám nebudou padat, nebudou se zvedat, ani se žádným nechtěným způsobem pohybovat.
  3. Určitě prozkoumejte více možností a velikostí jako je vaše běžná podprsenka, včetně stylů nad velikostí D. Všechny takové podprsenky jsou dělány tak, aby vaše prsa pěkně vytvarovala.

Odkaz na fotky: fotka1 / fotka2 / fotka3 / fotka4

KŘIVKY

Plná prsa, boky, stehna a hýždě. Jednoduchá definice postavy ve tvaru jablka. Představte si například Ashley Graham, Queen Latifah nebo Marilyn Monroe.

Klíčovým je zvýraznění křivek, ale zároveň dostatečná podpora a pokrytí nedokonalostí.

Tipy a triky:

  1. Pokud nechcete své křivky zvýrazňovat, vyhněte se šňůrkám z hrubších materiálů, které by vaše křivky zbytečně zvýraznily.
  2. Asymetrické tvary přitahují oči směrem k výstřihu a zvýrazňují dokonalou linii od ženského krku pod oblast klíčních kostí.
  3. Volba barev může pozitivně zvýraznit právě ty křivky, na které jste hrdé. Zářivé barvy (například neonové barvy) působí na opálené pokožce jako magnet na oko.

Odkaz na fotky: fotka1 / fotka2 / fotka3 / fotka4

ATLETICKÁ POSTAVA

Svalnatější ženská postava, a tedy menší prsa, celkově méně křivek, takové jsou hlavní charakteristiky tohoto typu postavy. Podobnou postavu má Miley Cyrus, Ciara a Jennifer Aniston.

Prohlédněte se po jednoduchých plavkách bez volánků, pásků či šňůrek dokážou zvýraznit vaši postavu bez jakékoli námahy. Pokud ale naopak sáhnete po něčem s volány dodá vám to křivky, které vaší postavě chybí a budete působit ženskěji.

Tipy a triky:

  1. Čím menší spodní díl plavek zvolíte, tím více křivek vám plavky zvýrazní.
  2. Celé plavky se strategicky umístěnými výřezy vytváří opravdu krásnou ženskou postavu.
  3. Push-up podpora vrchního dílu plavek může vytvarovat vaše menší prsa a vy u bazénu zazáříte.

Odkaz na fotky: fotka1 / fotka2 / fotka3 / fotka4

AKCE ZAKRY BŘÍŠKO

Tvar postavy jablka znamená, že většinu své váhy nesete uprostřed těla. Postavu lze přirovnat ke celebritám jako Rebel Wilson, America Ferrera či Lady Gaga.

Tento typ je téměř stejný jako typ, který jsme nazvali „křivky“. Zde jde ovšem hlavně o to, jak efektivně zahalit jenbříško.

Tipy a triky:

  1. Pokud nechtěné tuky skrýváte ve spodní části bříška, volte jednoznačně retro styl v podobě vyššího pasu spodního dílu plavek. Tomuto trendu opět podlehlo mnoho žen právě kvůli možnosti zakrytí bříška.
  2. Nabíraná látka skrývá tuky, to si zapamatujte!
  3. Zvolíte-li celé plavky a máte větší prsa, máte vyhráno! Celé plavky působí jako jednolitý celek. Proto, pokud máte právě větší prsa, nabírá za vám látka na vrchní části těla a bříšku zůstane jen napnutá látka, která vytváří dojem plochého břicha.

Odkaz na fotky: fotka1 / fotka2 / fotka3 / fotka4

PRO TĚHOTNÉ

Být těhotná v létě není žádná procházka růžovou zahradou. Neskutečné vedra si ale můžeš zpříjemnit koupáním, ale k tomu potřebuješ pořádné plavky! Ne nadarmo se říká, že těhoté ženy by si měly bříško zakrývat. Je to pravda. Ani ne kvůli miminku, ale spíše pro pohodlí.

Většina těhotenských plavek je dělaná tak, aby plavky netahaly, nepadaly a zároveň vypadaly dobře. Sáhnout můžeš po různých vzorech, barvách a hlavně materiálech.

Tipy a triky:

  1. Pokud tě trápí kila navíc, tak jednoznačně sáhni po celých plavkách.
  2. Celé plavky doporučujeme v případě vyššího stadia těhotenství, kdy je již bříško pořádně velké.
  3. V dřívějších začátcích klidně sáhni po dvoudílných. Střih je víceméně na tobě, hlavně ať se cítíš pohodlně.
  4. Nařasení na plavkách není POUZE optický klam, ale má fantastické využití při rostoucím bříšku, kdy se plavky přizpůsobí.

Odkaz na fotky: fotka1 / fotka2 / fotka3 / fotka4

Pokud se ti naše tipy líbily, nezapomeň navštívit náš e-shop www.glash.cz,  kde najdeš nejnovější módní trendy nejen v oblasti oblečení ale i doplňků. V kategorii BLOG najdeš zase rady, jak kombinovat jednotlivé kousky, což dnes vařit, či jaké trendy tě čekají během tohoto roku. Najdeš nás i na Facebooku @glash.cz, na Instagrame @glash.cz a na Pintereste @glashsk a na Tiktoku ako @glash.sk, kde nás můžeš označit také prostřednictvím hashtagú #glash a #glashgirls.

Vyber si své nové plavky ❤️

Sdílej článek s kámošema:

Sleduj nás: