TRENDY LÉTA 2022
Fashion
Publikováno: 01.06.2022

TRENDY LÉTA 2022

Dlouho očekávané trendy nejoblíbenějšího období jsou tady!

Ani jsme se nenadáli a léto je už tady. I tobě se stává, že ani nevíš jak az Vánoc se zdrazu ocitneš ve 30stupňových vedrech? Nám ten čas nějak velmi rychle utíká, a máme pocit, že nic nestíháme. Pokud se i ty někdy jen „probudíš“, že jaaaj, to je už začátek června, neboj se! Nejsi v tom sama!

A jelikož je už venku pořádné teplo, teplotní rekordy jsou zase a znovu vyšší než minulý rok, je nejvyšší čas říct si, co bude trendy toto léto. To, co bude IN a co naopak už totálně OUT se dozvíš v tomto článku. Pohodlně se usaď a připrav se na explozi trendů!

VÝRAZNÉ BARVY

Čím více barev, tím více trendy. Toto léto bude plné vzorů, výrazných barevných odstínů a materiálů, které by k létu vůbec neměly patřit. Pletené barevné sety složené z crop topů a mini sukní jsou totální must-have, a pokud takový set ještě nemáš, tak bys to měla velmi rychle napravit. Pokud ale krátké sukně nejsou tak úplně tvůj šálek kávy, klidně sáhni po volných midi sukních či výrazně barevných šatech.

Dominantními barvami jsou především zelená, oranžová, výrazné tóny růžové, baby fialová nebo křiklavá žlutá.

Odkaz: fotka1 / fotka2 / fotka3 / fotka4

PODPATKY

Je téměř nemožné, aby si nezachytila brutální letní trend z dílny Versace. Ultra vysoké boty s velmi výraznou platformou, které iz malinké ženky udělají dlouhonohou modelku. Jednoduše sen každé z nás. Výhodou je i to, že mnoho známých (cenově-dostupnějších) eshopů se rozhodlo jít cestou Versace a prodávají podobné boty za méně. I díky nim si můžeš oživit své letní outfity.

NÁVRAT DO LET NE TAK DÁVNÍCH

Rifle s nízkým sedem. Báli jsme se, že tento trend se vrátí, a ani jsme se nenadáli a je tady. Kalhoty nebo džíny s vysokým pasem si zamilují hlavně odvážlivčiny, které milují street-style módu. A není se čemu divit. Je to jeden velmi pohodlný kousek, který když vhodně doplníš, umíš si vyčarovat velmi stylový look.

Odkaz: fotka1 / fotka2 / fotka3

PROUŽKY

Proužkovaný vzor se stal hitem již asi třetí sezóny a my nemůžeme být víc nadšené. Proužky na tričkách, svetrech, šatech či kalhotách jsou nadčasovým vzorem, který nikdy z módy nevymizí. Možná se na několik sezón vytratí, ale určitě si tyto kousky pečlivě v šatníku ukrývej. Správně zvolené proužky (ať už svisle nebo vodorovně) umí nejen zeštíhlit postavu, ale posunout outfit na úplně jinou úroveň.

Nezapomínej na to, že tento trend umíš skvěle zkombinovat s barvami. Bílo-modré, bílo-růžové, růžovo-zelené nebo oranžovo-oranžové. Na první poslech pěkně šílené kombinace, ale počkej jak si je zamiluješ.

Odkaz: fotka1 / fotka2 / fotka3

PLISOVÁNO

Šaty nebo sukně. Jednoznačně jeden z nejoblíbenějších materiálů pro horké dny. A nejen pro ty. Plisované sukně mají obrovskou výhodu, že je můžeš nosit i v zimě. Můžeš je kombinovat se svetry či saky, a v létě? S klasickými tričky, crop topy, košilemi nebo v chaldných dnech s mikinou. Skvěle doplní i jinak nudné outfity. A když ti do šatů nebo sukní začne jemně foukat vítr, budeš si připadat jako Marilyn Monroe.

Při výběru plisované sukně ale dávej pozor na tloušťku materiálu a podšití. Doporučujeme (na základě vlastních zkušeností) sahat po podšitých plisovaných sukních. Nikdy této volby neprohloupíš.

NEDOCENĚNÝ DENIM

Kolik denimových kousků máš doma? Každá z nás má doma džíny. To je naprostá klasika, které neumíme říct ne. Několik různých střihů a barev, díky čemuž si ráno nikdy neumíš vybrat, které si obléct. Ale co takhle toto léto podlehnout denimu úplně? Riflové šaty, džínové košile, džínové topy, džínové šortky, a možná i tenisky zdobené denimem. Vždyť denim je nadčasový materiál, který NIKDY nevyjde z módy. Buď tedy o krok vpřed.

Odkaz: fotka1 / fotka2 / fotka3 / fotka4

BIKINI

Nejen na pláž ale i do města. Toto léto se odhalíme. Bikini jsou součástí povinné letní výbavy nejedno z nás. Ať už tě trápí poporodní kila, strie na bříšku nebo máš menší prsa, bikini výzva je tady! A to ne taková, jakou bys čekala. Ano, cvičení je úžasnou součástí života a mělo by být téměř každodenní součástí i toho tvého, ale toto není tak úplně fit bikini výzva.

Spíše tě chceme odhalit. Ukaž své přednosti toto léto všem. Plavkovou podprsenku umíš naprosto jednoduše kombinovat se sakem, džínovkou, širokými kalhotami, plisovanou sukní nebo klasickou bílou košilí a šortkami. Stále si nemyslíš, že to je outfit pro tebe? Počkej, až bude venku 100 stupňů a bude ti teplo.

Nech se inspirovat 👇

NAKED DRESS

Znáš pojem naked cake? Tak tohle je něco úplně jiného. Naked dress jsou šaty, které jsou zahalené, ale zároveň ukazují pokožku. Jsou to například transparentní rukávy, krajkové šaty (nepodšité rukávy) nebo jemně průsvitné šaty (například hedvábné). Tyto kousky jsou naprosto ideální na léto, protože krásně ukáží tvou opálenou pokožku. Jsou skvělé i na svatby, ale různé speciální události (samozřejmě, pokud nejsou celé transparentní).

Pokud se ti naše tipy líbily, nezapomeň navštívit náš e-shop www.glash.cz, kde najdeš nejnovější módní trendy nejen v oblasti oblečení ale i doplňků. V kategorii BLOG najdeš zase rady, jak kombinovat jednotlivé kousky, což dnes vařit, či jaké trendy tě čekají během tohoto roku. Najdeš nás i na Facebooku @glash.cz, na Instagrame @glash.cz a na Pintereste @glashsk a na Tiktoku ako @glash.sk, , kde nás můžeš označit také prostřednictvím hashtagú #glash a #glashgirls.

Vyskládej si svůj letní look ☀️

Sdílej článek s kámošema:

Sleduj nás: